Ser doula … Què és una doula?

Una doula és una persona, generalment una dona, que informa i acompanya en el procés vital de la maternitat. Actualment no hi ha una formació reglada i encara que en molts països europeus sigui alguna cosa habitual i fins i tot estigui cobert per la seguretat social, a Espanya la professió no està oficialment reconeguda de moment.

La doula no és personal sanitari, no és una matrona ni fa el seu treball, no es presta part, no tacta, no es fa cap tractament, no fa diagnòstics, no realitza terapias ni les recomana. Les doulas fem treballs diferents, però podem complementarnos i treballar junts.

Como doula és convenient estar informat i actualitzat, ja que haurà de proporcionar informació, que no consells, si la dona ho sol·licita, perquè la decideixi de manera lliure i conscient. La doula no recomana, no porta la dona a la seva terra, no aconsella ni intervé. Jamás juzgará la decisió de la dona. La acompaña i recolza. A vegades es comet l’error de pensar que la doula només acompanyarà els partits “naturals”, quan s’ha de respectar la decisió de la dona sigui sigui el mar. La doula no interviene.

Doules de preconcepció, infertilitat, embaràs, part, postparto i de perdida. Algunes acompanyen en tots els processos i altres especialitzen i acompanyen només en un o diversos. Quan la mare que contracta necessita alguna cosa que va més enllà de les nostres competències com doulas, es deriva al professional corresponent.

Hi ha estudis que han demostrat que el suport emocional de la doula a la família té beneficis durant el part, com ara la reducció en un 50% de cesàries, un 40% en ús de forçes, un 60% de l’ús d’epidures o que s’acorta en un 25% la durada dels partos. Tot això, per suposat, com a complement a una bona assistència sanitària (“A Doula makes the Difference” per Nugent, Mothering Magazine, març-abril de 1998).

A l’hora d’elegir una doula es poden tenir en compte qüestions com la forma en què es treballa, quant cobra, si tindrà disponibilitat per a la data improbable de part, la seva formació i com se sent la dona amb ella. El sentiment és una qüestió essencial tant per a la família com per a la doula. Cada doula treballa i cobra d’una manera diferent i és alguna cosa que la dona ha de parlar amb qui decideixi que l’acompanyi.

Per llegir més:

L’OMS es pronuncia sobre l’impacte i els beneficis de l’acompanyament van continuar durant el procés del part: Un comentari d’Amorim MMR i Katz L sobre una revisió d’estudis realitzats al respecte per la Cochrane.

La radiació, l’enemic invisible

En els últims quaranta anys hem saturat l’atmosfera terrestre amb diferents radiacions producte de comunicacions per ones. Les ones radials, televisives i les que corresponen a les comunicacions dels telèfons mòbils generen radiació. Aquestes radiacions afecten al sentit d’orientació dels coloms missatgers i també de les balenes, dofins i orques que perden noció d’ubicació apareixent varades a les platges en morts massives impressionants.

La-radiacion-enemigo-invisible

Les radiacions ben aplicades solen ajudar a l’organisme estimulat defenses o combatent malalties, però quan no són controlades aquestes mateixes radiacions poden ocasionar sèries trastorns i desequilibris en la salut.

Està comprovat que les altes radiacions emeses per les antenes que reben i emeten senyals per a les comunicacions dels telèfons mòbils incrementa la possibilitat de patir càncer de diferents ordres als que habiten de forma permanent prop d’aquestes antenes. És necessari el control de la radiació de les noves formes de comunicació perquè els avenços tecnològics no atemptin contra la salut com a enemics invisibles.

Estimulador de defenses

Molts metges naturistes sostenen que el cos humà té totes les condicions per generar les defenses davant qualsevol malaltia. Moltes vegades s’utilitzen medicaments de forma exagerada saturant l’organisme per combatre malalties que bé es poden eliminar amb només donar-li a l’organisme les ordres precises i esperar que aquest actuï en conseqüència.

Estimulador-de-defensas

Estudis científics estan analitzant la possibilitat d’estimulció

ar l’organisme perquè aquest per si mateix generi els anticossos necessaris per a les malalties clàssiques o les noves que puguin aparèixer. Les vacunes aplicades en el present funcionen dotant a l’organisme d’informació per a generar anticossos davant la sola presència d’alguns d’aquests atacants de la salut.

Els estimuladors de defensa actuessin com les vacunes només que aquest sistema serà per mitjà d’impulsos elèctrics que activessin a les defenses naturals per combatre les malalties sense la necessitat de la ingesta o aplicació de medicaments, que moltes vegades curen una malaltia però alhora generen altres malalties.

Sabatilles exclusives

Els avenços tecnològics de la computació arribo fins a les indústries del calçat per aconseguir confeccions anatòmiques que corregeixen les postures del cos per mitjà de plantilles que potencien l’arc del peu evitant que es formi l’anomenat “Peu Pla” que provoca dolors a les articulacions i en tota la columna vertebral.
Zapatillas-exclusivas
Les fàbriques de sabatilles ofereixen un nou servei exclusiu de confeccionar els calçats d’acord a la conformació de cada peu de l’usuari per mitjà de les impressores “3D”. La part on recolza el peu i la capellada es fabriquen amb mesures exclusives i exactes amb només prendre còpia de cada peu de forma ràpida per mig un programa d’ordinador que després transmet les dades a la impressora de tres dimensions per fabricar la plantilla del calçat exclusiu .
D’acord a les mesures preses per un escàner recomanen quin tipus de tancament és l’ideal per al peu de l’usuari, aquest pot optar pel tancament de traus amb cordons creuats, cordons drets o cintes de tancament amb el sistema de cards.

Activador de memòries

Aquesta comprovat que el cervell funciona per mitjà d’impulsos elèctrics que recorren intricats camins portant i buscant informació processant i archivándola a la memòria. Amb el pas dels anys algunes facultats comencen a minvar i la ment ja no és tan brillant com en els anys joves on els reflexos estaven intactes i la memòria acudia immediatament en cas de ser sol · licitada.
Activador-de-memorias
La pèrdua de la memòria és com si a aquesta part del cervell els impulsos elèctrics arribessin retardats o directament no arribessin. En estudis recents es va comprovar a més de productes farmacèutics recomanats per superar aquesta falencia- que es pot activar per mitjà d’impulsos elèctrics aquest sector del cervell on s’emmagatzemen les dades buidant el camí perquè els impulsos arriben de forma ràpida com un fertilitzant de neurones .
La ciència mèdica avança buscant solucions a les velles i noves malalties però també estudia les formes de poder conservar totes les facultats que solen disminuir amb el pas dels anys.

Correo por drones

En muchos periódicos, gacetas, informativos de radio y TV e incluso por la red se propagan informaciones solo los “drones” como un sistema renovador revolucionario en la figura de un aparato de pequeñas dimensiones que atraviesan el cielo.
Estos pequeños aparatos volantes se pueden usar para diferentes funciones como grabar o bien retratar desde las alturas amplios terrenos, grabar encuentros deportiva desde ángulos inusuales o bien llevar pequeños bultos de un sitio a otro tal y como si fuera un correo singular.

Correo-por-drones
Los opositores estiman que los “drones” no van a poder ser usados por las complicaciones de sobresaturar el espacio aéreo con miles y miles de aparatos volando de un lado a otro. Hay que estimar que cuando comenzaron a rodar los primeros automotores con motores a explosión opositores estimaban que estos no tendrían éxitos por el hecho de que amedrentaban a los caballos-que eran usados como tracción de carruajes- y que esta clase de automóviles jamás serían empleados como medio de transporte. El día de hoy vemos que estas aseveraciones estaban absolutamente fallos.